Meksikāņu virtuves kronis – guakamole

guacamole-foto-heroe

Izsens guakamoli gatavoja acteku indiāņi, un vārds ‘guakamole’ no acteku valodas nozīmē ‘avokado mērce’.  Ir zināms, ka acteki gatavoja šo mērci jau 13. gadsimtā un, laikam ejot, tā tika iekļauta meksikāņu virtuvē. To var lietot gan kā mērci čipšiem, gan vienkārši ēst kā salātus.

Sastāvdaļas:

  • 3 nogatavināti avokado
  • 1 laims
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ sakapāta sīpola
  • 3 ēdamkarotes sakapāta koriandra
  • 2 lieli tomāti (vēlams Romas, bet der arī mazie cherry tomāti)
  • 1 ēdamkarote sīki sagriezta ķiploka
  • 1 šķipsniņa Kajēnes piparu (pēc vēlmes)

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment